Uniti pentru munte: Oxigen & EcoXtrem

Uniti pentru munte: Oxigen & EcoXtrem Uniti pentru munte: Oxigen & EcoXtrem o2 150x150Pe la mijlocul iernii, atunci cand nu esti decis daca sa traiesti in tremurul padurii sau sa visezi la renasterea ce va sa vie…ne hotaram sa pornim intr-o ascensiune Montana si totodata spirituala – de depasire a ego-ului si de fraternizare intru indealism. EcoXtrem si Oxigen aleg sa-si impartaseasca pasiunile in cadrul maestuosului Masiv Bucegi, alaturi de elementele ce inca sustin echilibrul acestor meleaguri ce nu au uitata adevarul si pacea. Ne dam mana si facem cunostinta. Entuziasmul se poate citii in ochii fiecaruia, mai ales ca au ocazia sa impartaseasca sentimente alaturi de oameni de munte precum David NEACSU si Dragos SAIOC. Dupa primirea informatiilor de la Salvamont si Statia Meteo – in Nordul masivului avem vant puternic iar in unele zone s-au produs avalanse – alegem ruta cea mai potrivita grupului nostru si a echipamentului din dotare pentru a nu avea surprize neplacute. Dorim sa ajungem in Padina dar decizia finala va fi luata la Piatra Arsa.

Ascensiunea incepe cu pasi mici dar intr-un ritm sustinut si continuu – dupa prima pauza de echilibrare a temperaturii corpului incetinim doar in zonele mai abrupt de traversare a vailor…

Observ cu bucurie ca cele doua echipe s-au omogenizat intercalandu-se si schimband idei, povesti de munte, tehnici de folosire a pioletului si coltarilor. In aer se simte libertatea oamenilor si deschiderea care cunoastere. Barierele varstei sunt de mult ridicate iar preconceptiile sunt risipite de vantul ce adie.

Dupa aproape 5 ore de ascensiune ne oprim sa mancam pentru a ne reface fortele si a dobande energia necesara… ne pregatim pentru ultima parte mai dificila a traseului observand inclinatia pantelor si locurile mai putin periculoase.

Uniti pentru munte: Oxigen & EcoXtrem Uniti pentru munte: Oxigen & EcoXtrem o21 150x150Intr-un final reusim sa ajungem pe platoul Bucegilor unde atmosfera ne este prietenoasa. Continuam drumul pana la Piatra Arsa unde constatam ca zeul timpului nu a tinut cu noi si hotaram sa innoptam aici.

Dupa masa mult asteptata de toata lumea – cu ce avem de acasa si cu ce mai completam de la gazda – ne felicitam pentru acesta reusit cu un pahar de vin…

Ideile si impresiile dezbatute pe traseu incep sa se inbine in cateva viitoare proiecte comune celor doua asociatii. Sunt dezbatute nenumarate subiecte de etica si morala din domeniul montan si ecologic, cu importante repere si adaugiri din partea invitatilor.

Se concluizioneaza prin dorinta de a realiza o comunicare mult mai de amploare intre cei care dezvolta pasiuni pentru activitatile montane si implementarea unor proiecte comune asociatilor de turism montan la nivel national.

Uniti pentru munte: Oxigen & EcoXtrem Uniti pentru munte: Oxigen & EcoXtrem o22 150x150In finalul serii ne lasam sedusi de vechile cantece de munte si de povestile pictate de acestea – de ganduri si amintiri.

Duminica traseul ales pentru intoarcere ne-a dus direct in Sinaia.

Luam ultima masa impreuna si apoi ne indreptam pasii spre casa cu dorinta in suflet de a organiza o noua iesire – cu mai multe cluburi – intr-un cadru mai mioritic la cort.