La multi ani Oxigen 4 ani!

În weekendul 09-11 octombrie, Asociația Oxigen vă provoacă, odată cu împlinirea a 4 ani de experiențe munțomane definitorii, la o competiție inedită.

Locul de desfășurare va fi în Masivul Piatra Mare, Dâmbu Morii, județul Brașov.

Cazarea participantilor se va face la Casa Ezio din Timişu de Sus.

 

Cei care au experimentat muntele alături de noi şi doresc să ne fie alături şi la aniversare vor avea parte de o terapie cu Oxigen formată din mai multe probe.

 

În echipe mixte de câte 3-5 persoane, iubitorii de Oxigen vor avea de trecut următoarele probe:

 

  1. Traseul de regularitate: Dâmbu Morii – Cabana Bunloc – Culmea Arsă – Peștera de Gheață – Poiana Baciului – Drumul familiar – Dâmbu Morii

Durata: 6-7 ore

Pe traseu va trebui să concepeți un proiect fotografic format din 6 fotografii care să aibă o tematică aleasă de voi în ideea promovării locurilor frumoase din România. Acest proiect va face parte din proba cultural-artistică.

Proba traseului se punctează după timpul de finalizare a traseului.

Echipament obligatoriu: bocanci, rucsac tură, apă – bidon 1 litru, cuțit, busolă, frontală, fluier, geacă de ploaie, sursă de foc, trusă de prim ajutor (colectiv).

!!! Lipsa vreunui articol poate duce la depunctarea echipei sau imposibilitatea parcurgerii traseului de regularitate.

  1. Proba de escaladă

Locul de desfăşurare va fi pe traseul menționat la proba de regularitate, de mai sus. Din echipă vor participa doi membri (o fată și un băiat). Proba se punctează în funcție de timp şi de distanţa parcursă de participanţi.

  1. Proba teoretică

25 de întrebări grilă (cu 1 singură variantă de răspuns) în maximum 25 de minute din geografia zonei, elemente de alpinism, meteo, prim-ajutor, floră și faună. Bibliografia va fi oferita saptamana urmatoare.

  1. Proba de orientare

Vor participa doi membri din fiecare echipă (o fată și-un băiat). Proba este contratimp. Limită de timp: 15 minute. Proba se va desfăşura la sfârșitul traseului de regularitate.

  1. Proba cultural-artistică

O scenetă improvizată pe baza unor bilețele pe care le veți extrage dintr-un bol la intrarea pe traseul de regularitate (maximum 5 minute).

Prezentarea proiectului fotografic (3 minute).

Recitare poezie, interpretare vocală și/sau instrumentală, dans și alte aptitudini care credeți că vă pot pune în valoare (maximum 5 minute).

 

PARTICIPAREA LA COMPETIȚIE SE FACE PE PROPRIA RĂSPUNDERE!!!

Concursul este destinat în exclusivitate celor care au mai fost cu Oxigen pe munte. Participarea în cadrul concursului este condiţionată de achitarea unei taxe de 10 lei/ persoană până pe data de 30 septembrie.

Aceasta se poate face în fiecare miercuri, la ora 19:30 în GeoBar la întâlnirea voluntarilor sau trimitand un mail la ileanab2003@gmail.com /tel. 0722617930 pentru a stabili alte modalități.

Pentru detalii privind cazarea va rugam sa ne contactati la Diana@asociatiaoxigen.ro

 

Programul competiţiei:

Vineri, 09 octombrie:

08:00 – 23:00 Sosirea participanţilor, cazare

23:00 Şedinţă tehnică (scriere bilețelelor pentru scenetă)

00:00 Stingerea

Sâmbătă, 10 octombrie:

06:00 Adunarea participanţilor

06:10 – 07:20 Proba teoretică: 25 minute/echipă, se intră la interval de 5 minute. Ordinea de intrare a echipelor va fi stabilită la şedinţa tehnică.

06:35 – 07:20 Intrarea pe traseul de regularitate, primirea hărții de traseu, a indicațiilor legate de locul de escaladă și a temei pentru scenetă.

14:00 – 15:00 Sosirea echipelor de pe traseu

14:00 – 15:00 Intrarea la proba de orientare în ordinea venirii echipelor de pe traseul de regularitate.

16:00 – 17:30 Pauză: mâncare, duș, etc.

17:30 – 20:00 Proba cultural-artistică

20:00  La mulţi ani Oxigen 4 ani! Festivitate şi party.

Duminică, 11 octombrie:

10:00 – Branch și o bere de mahmureală

12:00 – Eliberarea camerelor.

Sharing is caringShare on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Email this to someone
Publicat pe: 15 septembrie 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *