Importanța remarcării traseelor în munți

Vacanțele petrecute la munte devin din ce în ce mai populare printre turiști. Aceștia sunt încântați de aerul curat, priveliștea ce îți taie respirația și liniștea asurzitoare. Sentimentul ce te invăluie atunci când ești deasupra norilor, când ecoul tău se aude la kilometrii distanță, este unul inegalabil, pe care îl poți trăi ori de câte ori urci pe munte.

Cu toate acestea, oamenii devin mai aventuroși, mai dornici de adrenalină și se avântă la cățărări.

DSC_3952

Din nefericire, atunci când iau decizia de a se urca pe munte, întâmpină o problemă uriasă – traseele nu sunt marcate. Turiștii nu știu daca trebuie să meargă prin dreapta sau daca drumul corect până la vârf este prin stânga. Îi cuprinde o stare de neliniște și neputință, fapt ce pe mulți îi întorce la cabane.

De ce? Pentru ca nimănui nu i-a păsat să descopere în profunzime natura.

Așadar, ce este de făcut? Pentru a nu mai avea niciun apropiat pierdut pe munte, asociațiile de voluntari au demarat proiecte pentru remarcarea traseelor în munți. Acestora li s-a alăturat si Oxigen, care alături de Caroli Food Group sau Omniasig, a asigurat semne ce duc spre vârful Omu si pe Muntele Leaota.

bbb

Este un pas mic spre o vacanță pe cinste pe munte, fără grija că te vei rătăci sau că nu vei ajunge la destinația dorită. De acum nu te vei mai gândi de două ori pe ce cărare să o apuci sau pe unde este mai sigur, semnele te vor ghida spre cel mai ușor traseu.

Hai cu noi și fă parte din ceva măreț, ceva de care toți se vor bucura și despre care toți vor vorbi. Cu o pensulă în mână, câteva cunoștințe despre semnele montane și multă voință, un om simplu poate aduce multă fericire în viețile dornicilor de aventură.

Munții sunt printre cele mai spectaculoase forme de relief. Bucură-te de ei așa cum se cuvine, fă parte din echipa noastră de voluntari și înfrumusețează-i!

Ai grijă de munți iar ei te vor proteja, la rândul lor, la nevoie.