Asociația Oxigen plantează la munte

Dacă toamna se numără bobocii, primăvara se plantează puieţii.

Ne-am ţinut de promisiune şi am revenit şi în acest an la plantat oxigenul. Ne-am întors cu drag în judeţul Prahova, căci muntele este prima dragoste a asociaţiei noastre. De această dată, am colaborat cu Ocolul Silvic Măneciu care are în administrare păduri aflate în zona de munte. A fost ocazia perfectă să plantăm molid şi brad.

WhatsApp Image 2018-04-21 at 22.37.27

Sâmbătă, 21 aprilie, împreună cu 28 de voluntari iubitori de natură, am pornit către localitatea Măneciu. Unii dintre ei nu sunt la prima “abatere”, ne-au însoţit deja în mai multe evenimente organizate de Asociaţia Oxigen. Accesul este mai dificil în zona de munte, după o drumeţie de 40 de minute am ajuns la şantierul plantării. Ne-am înarmat cu uneltele puse la dispoziţie de Ocolul Silvic Măneciu, am ascultat atenţi indicaţiile oferite de angajaţii Romsilva şi apoi ne-am suflecat mânecile şi am trecut la acţiune: plantarea puieţilor de molid,brad şi fag.

Ziua a fost fructuoasă: vremea a ţinut în sfârşit cu noi şi am reuşit să ne atingem obiectivul de a planta 600 puieţi. Toată activitatea a generat şi multă bună dispoziţie şi zâmbete, facem aceste acţiuni din pasiune şi cu multă dragoste. Am avut, şi de această dată, parte de ajutor: ne-am răcorit cu apa obţinută de la sponsorul Interbelic Cocktail Bar, ne-am refăcut forţele cu caşcaval oferit de Delaco Fan Brânză.

WhatsApp Image 2018-04-21 at 22.32.52

E deja un obicei, dar nu putem să nu mulţumim celor fără care aceste acţiuni nu s-ar fi putut desfăşura: voluntarii prezenţi la acţiune, cei care au făcut donaţii asociaţiei pentru această campanie sau redirecţionând 2% din profit, sponsorii noştri.

Acţiunea de sâmbătă a fost a doua parte a campaniei din această primăvara. Luăm pauză de la plantat deocamdată, ne vom întoarce cu forţe proaspete la toamnă. Între timp, ne găsim alte ocupaţii prin care să ajutăm muntele nostru drag. Urmăriţi-ne, avem mereu ceva de făcut şi nevoie de suflete mari care iubesc natura şi sunt dispuse să o ajute!

Publicat pe: 25 aprilie 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.