Caroli in remarcare: Piatra Mare spre Tamina

Ne cunoașteți deja. Știți că nu tolerăm leneveala și timpul irosit. Mai mult, mixăm munca cu distracția, astfel că nu putem să spunem că mergem la ”scârbici”. Cutreierăm munți, sărim peste izvoare, admirăm frumusețile din împrejur și inhalăm cu toată forța aerul proaspăt și curat. Însă nu uităm că trebuie să protejăm natura, în orice fel. Și implementăm diverse acțiuni care dovedesc că cele spuse de noi nu sunt numai vorbe aruncate-n vânt. Astfel, respectăm tradiția și suntem pregătiți pentru o operațiune de remarcare in Muntii Piatra Mare.

Pe 13 octombrie, trecem la treaba. Însă nu suntem singurii care se preocupă de bunăstarea mamei natură. Ne vin în ajutor 36 de voluntari Caroli entuziasmați și dornici de munca, impreuna cu membrii Asociatiei Oxigen si Salvamont Sacele. Avem un țel bine definit:

  • 1 panou informativ la intrarea in canionul Tamina, cu harta Muntillor Piatra Mare a traseelor si a duratei lor;
  • 5 stalpi informativi montati in puncte esentiale pe traseu;
  • 8 sageti de informare si directie;
  • remarcarea cu banda albastra a traseului din Timis pana la Piatra Scrisa, in Platoul Muntilor Piatra Mare ( aprox 11 km de traseu);

Impartiti in 3 echipe ne pornim pe treaba, dis de dimineata. Soarele abia isi face simtita prezenta – iar statul pe loc e responsabil de tremuratul nostru. Asa ca mai bine cu vopseaua la purtator si cu stalpul pe umar ii dam la deal. Și urcăm. Și tot facem asta vreo ora- doua- trei, in functie de noroc si de echipa. De! Când am spus că nu suntem fani sedentarism, am vorbit serios. Plus că n-are cum să nu-ți vină pofta hoinăritului când soarele se joaca peste copaci. Scenariu idilic. Dacă eram veseli până să-și facă dumnealui loc, imaginați-vă cum suntem acum. Iar razele trimise de el nu-s parșive, ci ne încălzesc și ne răsplătesc efortul pe care îl depunem. Așa recompensă să tot primești de fiecare dată când pui osul la treabă. Si padurea – spectacol natural de culori. Multumim toamna!

Unul cate unul marcajele proaspete isi gasesc locul pe copaci. Avem grija ca fiecare intrare si iesire din padure sa fie bine delimitata. Una dintre echipe are munca cea mai grea. Urcarea pana la Piatra Scrisa la aproape 1800m si coborarea in remarcare. Norocul lor este ca au cel mai fain peisaj de contemplat. Libertate, frumusețe și măreție sunt doar câteva dintre cuvintele superficiale prin care îl putem materializa. Dar trebuie să ne mulțumim doar cu ele. Echipa puternica sapa gropi pentru stalpi, si monteaza panoul de informare. Si sa nu credeti ca e usor sa sapi o groapa la munte, cand dai doar de stanca, pietre si pamant tare. Efortul este mare, dar rezultatele se vad cu ochiul liber. Felicitari dragi voluntari!

De-abia când începe stomacul să ceară a fi alimentat ne dăm seama cât de repede a zburat timpul. Coborâm animați de ideea unui prânz gustos, multdorit și binemeritat. Și, bineînțeles că papilele noastre gustative nu sunt dezamăgite. Ne facem loc printre firele de iarbă și ne răsfătăm simțurile culinare cu o porție (sau mai multe) de gulaș și legume murate. Suntem clișeici, dar spunem că este perfect. Păcat că trebuie să ne întoarcem în Bucureștiul betonat. Asta e, orice plăcere durează sâcâitor de puțin.

Felicitari dragi voluntari Caroli pentru efort si implicare. Stim ca nu e usor si va multumim ca alegeti sa faceti teambuildingul impreuna cu noi, pe munte. Multumim Salvamont Sacele pentru ajutor si logistica in desfasurarea evenimentului. Totul e mai usor si mai sigur cand va avem alaturi. Multumim voluntarilor Oxigen care au ajutat la implementarea acestui proiect frumos.

Publicat pe: 26 octombrie 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.