Jurnal Expeditie Croatia

Natura iti ofera momente frumoase, fie ele pe un varf de munte, fie intr-o rezervatie naturala. Expeditia din Croatia ne-a dovedit acest lucru. Dar sa incepem cu inceputul. Am plecat joi (2 octombrie 2014) seara, cu Autocarul verde al Bucuriei catre destinatie, trecand prin Serbia. Se pare ca aglomeratia din tara si serpentinele ne-au facut sa ajungem mai tarziu decat ne propusesem, insa am avut insa suficient timp sa ne bucuram de Parcul Plitvice care era programat pentru ziua de vineri.
Iata-ne asadar intrati in poveste. Ploua usor, cat sa ofere o imagine de basm intregului peisaj si sa fie cat mai putini turisti. Coloritul frunzelor parea ca o joaca de copii care iti transmiteau nu doar frumusetea jocului, dar si bucuria lor.
_REV5689 Jurnal Expeditie Croatia Jurnal Expeditie Croatia REV5689 300x300
Am avut ocazia sa ne bucuram jumatate de zi de potecile, traseele, cascadele, lacurile, vaporasele celui mai vechie par national din Europa de Sud-Est si am plecat cu promisiunea de a ne reintoarce aici in orice moment, orice anotimp.
Ne-am indreptat apoi spre cazare, pe malul unui golf al Marii Adriatice. Am stat la povesti, impartasiri de experiente si de visuri. A doua zi stiam ca ne vom trezi devreme, asa ca ne-am dus la culcare la o ora decenta.
Ziua de sambata a venit cu alte experiente – traseu montan in Muntii Velebit (partea centrala a Alpilor Dinarici). Desi cu altitudini de pana in 1800m, traseele sunt lungi si de dificultate medie si ridicata. Peisajul este insa unul impresionat, cu stanci cu forme speciale – broaste testoase, camile etc.
_REV6072 Jurnal Expeditie Croatia Jurnal Expeditie Croatia REV6072 1024x678
Dupa traseu, am luat un pranz imbelsugat aproape de raul Zrmania si apoi, plin de entuziasm am avut parte de un traseu de rafting printre stanci, si cascade deosebit de frumoase.
DSCN5644 Jurnal Expeditie Croatia Jurnal Expeditie Croatia DSCN5644 1024x768
Seara, am ajuns la cazare obositi, dar absolut incantati de intreaga experienta. Seara, ne-am bucurat de cantece la chitara pe malul marii, in armonie cu natura.
Duminica dimineata, am plecat spre tara continuand in spiritul de basm, reamintindu-ne povesti romanesti si povestindu-le pe autocar.
Ne-a placut in Croatia si o sa ne intoarcem aici cat mai curand. Si se pare ca am ajuns din nou la concluzia: Hai sa mai adaugam o zi la intreaga expeditie de anul viitor!