Pentru al șaselea an consecutiv, Asociația Oxigen plantează oxigen

Campania “Plantează-ți Oxigenul!” din această primăvară a început cu multe schimbări. Vremea a fost destul de imprevizibilă, așa că a trebuit să schimbăm data plantării nu o dată, ci de două ori. Nu-i nimic, noi suntem hotărâți  cand vine vorba de oxigenul nostru și al celorlalți.

Așa că am pornit la drum pe 14 aprilie cu direcția Nanov, județul Teleorman. Trebuie să știți că Teleorman este unul din județele cu cea mai mică suprafață împădurită din România: mai puțin de 5% din suprafața județului este acoperită de păduri.  Ne-am bucurat că putem aduce o contribuție cât de mică la împădurirea acestui județ.

Alături de cei 25 de voluntari care au răspuns apelului nostru și cu sprijinul Ocolului Silvic Alexandria, am plantat stejar pedunculat, dar și alte specii de foioase, sânger și mojdrean. Rezultatele muncii din această zi vor fi vizibile în timp, stejarul ajunge la maturitate în aprox. 70 de ani.

Le mulțumim voluntarilor care și-au dedicat ziua acestei activități. De asemenea, dorim să mulțumim sponsorului nostru, Interbelic Cocktail Bar, prin bunăvoința lui am avut apă suficientă astfel încât să putem înfrunta căldura de sâmbătă. Le mulțumim tuturor celor care au contribuit cu doantii, sau directioneaza 2% catre Asociatia Oxigen.

Povestea nu se încheie aici,  acesta este abia începutul: urmează a doua acțiune ce va avea loc  la munte, pe raza ocolului silvic Mâneciu. Apoi, punem cazmaua în cui până la toamnă cand revenim cu forțe proaspete.

Publicat pe: 18 aprilie 2018.

O părere la “Pentru al șaselea an consecutiv, Asociația Oxigen plantează oxigen

  1. Pingback: Voluntari si voluntare Oxigen, uniti-va! | Asociatia Oxigen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.