Caroli in remarcare: Piatra Mare spre Tamina
Ne cunoașteți deja și știți că nu tolerăm leneveala și timpul irosit. Mai mult, mixăm munca cu distracția, astfel că nu putem să spunem că mergem la ”scârbici”. Cutreierăm munți, sărim peste izvoare, admirăm frumusețile din împrejur și inhalăm cu toată forța aerul proaspăt și curat. Însă nu uităm că trebuie să protejăm natura, în orice fel. Și implementăm diverse acțiuni care dovedesc că cele spuse de noi nu sunt numai vorbe aruncate-n vânt. Astfel, respectăm tradiția și suntem pregătiți pentru o operațiune de remarcare în Munții Piatra Mare.
Pe 13 octombrie, trecem la treaba. Însă nu suntem singurii care se preocupă de bunăstarea mamei natură. Ne vin în ajutor 36 de voluntari Caroli entuziasmați și dornici de munca, impreuna cu membrii Asociatiei Oxigen si Salvamont Sacele. Avem un țel bine definit:
- 1 panou informativ la intrarea in canionul Tamina, cu harta Muntillor Piatra Mare a traseelor si a duratei lor;
- 5 stalpi informativi montati in puncte esentiale pe traseu;
- 8 sageti de informare si directie;
- remarcarea cu banda albastra a traseului din Timis pana la Piatra Scrisa, in Platoul Muntilor Piatra Mare ( aprox 11 km de traseu);
Împărțiți în 3 echipe ne pornim pe treaba, dis de dimineață. Soarele abia își face simțită prezența – iar statul pe loc e responsabil de tremuratul nostru. Asa ca mai bine cu vopseaua la purtător și cu stâlpul pe umăr îi dam la deal. Și urcăm. Și tot facem asta vreo ora- doua- trei, în funcție de noroc și de echipa. De! Când am spus că nu suntem fani sedentarism, am vorbit serios. Plus că n-are cum să nu-ți vină pofta hoinăritului când soarele se joaca peste copaci. Scenariu idilic. Dacă eram veseli până să-și facă dumnealui loc, imaginați-vă cum suntem acum. Iar razele trimise de el nu-s parșive, ci ne încălzesc și ne răsplătesc efortul pe care îl depunem. Așa recompensă să tot primești de fiecare dată când pui osul la treabă. Și pădurea – spectacol natural de culori. Mulțumim toamnă!
Unul câte unul marcajele proaspete își găsesc locul pe copaci. Avem grijă ca fiecare intrare și ieșire din pădure sa fie bine delimitată. Una dintre echipe are munca cea mai grea. Urcarea până la Piatra Scrisă la aproape 1.800 m. și coborârea în remarcare. Norocul lor este ca au cel mai fain peisaj de contemplat. Libertate, frumusețe și măreție sunt doar câteva dintre cuvintele superficiale prin care îl putem materializa. Dar trebuie să ne mulțumim doar cu ele. Echipa puternică sapă gropi pentru stâlpi, și montează panoul de informare. Și să nu credeți că este ușor să sapi o groapă la munte, când dai doar de stâncă, pietre și pământ tare. Efortul este mare, dar rezultatele se văd cu ochiul liber. Felicitări dragi voluntari!
De-abia când începe stomacul să ceară a fi alimentat ne dăm seama cât de repede a zburat timpul. Coborâm animați de ideea unui prânz gustos, mult dorit și binemeritat. Și, bineînțeles că papilele noastre gustative nu sunt dezamăgite. Ne facem loc printre firele de iarbă și ne răsfățam simțurile culinare cu o porție (sau mai multe) de gulaș și legume murate. Suntem clișeici, dar spunem că este perfect. Păcat că trebuie să ne întoarcem în Bucureștiul betonat. Asta e, orice plăcere durează sâcâitor de puțin.
Felicitări dragi voluntari Caroli pentru efort și implicare. Știm că nu este ușor și vă mulțumim că alegeți să faceți team-building-ul împreună cu noi, pe munte. Mulțumim Salvamont Săcele pentru ajutor și logistică în desfășurarea evenimentului. Totul este mai ușor și mai sigur când vă avem alături. Mulțumim voluntarilor Oxigen care au ajutat la implementarea acestui proiect frumos.
Nu există comentarii