Rezultate – Remarcăm Munții Baiului alături de Michelin

Asociația Turistică pentru Natură Oxigen în colaborare cu Michelin au demarat împreună un proiect amplu de remarcare a Munților Baiului în patru sesiuni care a fost derulat în perioada 23 iunie-23 Iulie 2017 după cum urmează:

 

Sesiunea 1. 23-24 Iunie. Remarcarea în pădure a traseului Posada – Culmea Florei și traseul Bușteni – Culmea Zamora pentru a veni în ajutorul iubitorilor de drumeții montane și pentru a facilita parcurgerea traseelor în siguranță.

Sesiunea 2. 7-8 Iulie.Monatarea unor stâlpi de marcaj pe traseul cruce roșie pentru a ușura orientarea drumeților și de a diminua riscul de pierdere pe traseu.

 

Sesiunea 3. 14-15 Iulie.Montarea a 6 stâlpi de marcaj din Culmea Zamora până în Vârful Baiul Mic. Vopsirea a  86 de plăcuțe de marcaj și a două indicatoare de traseu cu scopul de a facilita parcurgerea traseului.

 

Sesiunea 4. 21-22-23 Iulie. Montarea a două panouri informative cu indicații despre direcţia de mers, distanţa care va fi parcursa de către tursiști dar şi timpul necesar parcurgerii acesteia. De asemenea  au fost incluse şi informații despre flora și fauna din Munții Baiului și recomandări pentru drumeţie. Montarea a 80 de stâlpi de marcaj pentru a facilita orientarea turiștilor.

În cadrul proiect Remarcăm Munții Baiului au participat 100 de voluntari Michelin îndrumați de 15 voluntari Oxigeni.

Michelin-3

Au fost remarcați 14 km de creastă pe traseulul bandă roșie Posada- Telegondolă Azuga și 11 km pe traseul cruce roșie Bușteni – Treisteni.

Cele două panouri informative au fost montate, unul la intrarea în traseu de la Bușteni iar al doilea la Telegondola de la Pârtia Sorica. Pe lângă cele două panouri informative s-au montat 16 săgeți indicatoare pentru a reduce numărul de rătăciri pe traseu.

În cele patru sesiuni de remarcare s-a folosit un total de 45 de litri de vopsea albă și roșie.

Cu ajutorul Michelin, am făcut acest proiect menit să vină în ajutorul turiștilor, posibil. Vă mulțumim!

Pentru că iubim natura!

Publicat pe: 24 iulie 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.