Remarcare in Leaota
Descrierea Proiectului
Proiectul de remarcare în Masivul Leaota în parteneriat cu Serviciul de Salvamont Argeș, a luat naştere din dorinţa de a stimula turismul în zona Dâmbovița și Argeș. Masivul Leaota se remarcă prin numeroase atracții turistice precum peisajul impresionant oferit de munți, flora bogată, fauna diversificată, traseele turistice cu grade de dificultate variate, dar și datorită tradițiilor păstrate de locuitori, de ospitalitatea acestora și de implicarea administrației parcului în protejarea și dezvoltarea acestuia.
Scopul proiectului
Scopul este să creştem numărul de turiști din Masivul Leaota.
Obiectivele generale şi specifice ale proiectului
O1: Creșterea numărului de trasee marcate în Munții Leaota cu 7;
O2: Încurajarea şi susţinerea turismului in Munții Leaota prin creșterea numărului de turiști în zonă cu 50.000 anual.
Grup ţintă şi beneficiari
Grupul ţintă este publicul larg, dar cu precădere turiștii ce frecveantază zona de munte. Considerăm că beneficiarii indirecţi vor fi reprezentaţi de membrii comunităţii care locuieşte în preajma ariei remarcate. Există şi benefiaciari indirecţi reprezentaţi de către cei 50 de tinerii voluntari, precum şi de partenerii implicaţi în această iniţiativă ecologică.
Activităţi în cadrul proiectului
- Activităţi de management al organizării evenimentului de remarcare.
Acestea vor consta în structurarea atribuţiilor pentru voluntarii implicaţi şi pentru parteneri; stabilirea datei evenimentului de comun acord cu Salvamon Argeș, precum şi cu autorităţile locale în aria cărora se desfăşoară remarcarea; achiziţionarea apei şi a mâncării necesare voluntarilor, achiziția materialelor necesare remarcării; transportul acestora; asigurarea uneltelor şi materialelor necesare remarcării.
- Activităţi de promovare a acţiunii de remarcare ca exemplu de urmat, precum şi a partenerilor şi sponsorilor implicaţi în acest demers alături de Asociaţia Oxigen.
Promovarea remarcării în Munții Leaota susţinute de Salvamont Argeș şi de alţi parteneri sau sponsori se va realiza atât în presa scrisă, cât şi cea online sau prin intermediul canalelor de radio şi TV.
În primul rând, evenimentul va avea vizibilitate pe site-ul Asociaţiei Oxigen (www.asocitatiaoxigen.ro), precum şi pe site-urile partenere. Anunţuri radio ale acţiunii de remarcare vor fi prezente înaintea acţiunii propriu-zise, scurtă ştire în presa scrisă. Voluntarii participanţi la acţiunea de remarcare vor purta tricouri inscripţionate cu logo-urile organizatorilor, partenerilor şi sponsorilor.
În funcţie de susţinerea financiară a sponsorilor, post-eveniment, se susţine o conferinţă de presă şi prezentarea de secvenţe video de la acţiunea de remarcare; conferinţa va face obiectul unei ştiri pe posturile TV; vom monta bannere la locul de remarcare, vom putea folosi materialele inscripţionate ale acestora (pixuri, tricouri, broşuri, etc.)
Rezultatele proiectului
Din primul tip de activităţi avem următoarele rezultate:
R1.1: Remarcarea a 7 trasee turistice în Munții Leaota
R1.2: Remarcarea a 30km de traseu turistic în Munții Leaota.
Din cel de-al doilea tip de activităţi avem următoarele rezultate:
R2.1: Anunţ radio despre remarcarea organizată de Asociaţia Oxigen în parteneriat cu Salvamont Argeș.
R2.2: Scurt articol în presa scrisă despre inţiativa de remarcare.
R2.3: Conferinţă post-eveniment şi scurtă ştire pe posturile TV.
R2.4: Obiecte promoţionale: 50 de tricouri inscripţionalte cu logo-urile organizatorului, partenerului şi sponsorilor, banner.
Pentru detalii despre proiectul de remarcare, inscrieri in grupul de voluntari sau sponsorizari ne puteti contacta la duke@asociatiaoxigen.ro.
Nu există comentarii