Acțiunea 1 – Remarcăm Munții Baiului alături de Michelin
Cu siguranță v-ați întrebat de ce marcajele turistice sunt desenate astfel. Poate ați crezut că sunt alese la întâmplare însă fiecare marcaj are o anumită semnificație.
Pe traseu găsim de obicei marcaje realizate cu roșu, galben și albastru, obligatoriu pe fond alb. Aceste marcaje se împart în:
- Marcajele „linie”, se întâlnesc în traseele de creastă și indică traseul principal.
- Marcaje „cruce” sunt traseele care fac legătura cu traseul principal.
- Marcajele „punct” și „triunghi” sunt marcajele care indică traseele secundare și apar în locurile unde se află poteci care vin de pe văi.
- Marcajele „pătrat” roșu sau albastru sunt marcajele care semnifică apropierea de rezervații naturale.
- Marcajul „C” într-un pătrat se folosește pentru a marcarea traseelor pentru bicicliști.
- Marcajul pătrat format din mici pătrățele negre și galbene indică zone cu pericol ridicat de avalanșă.
- Marcajul „cerc” dublu de culoare albastră,albă și roșie – indică traseele dus-întors.
Care sunt beneficiile remarcării unui traseu montan?
- creșterea vizibilității zonei și a siguranței turiștilor;
- atragerea unui număr mai mare de turiști;
- valorificarea potențialului turistic.
23-24 iunie: Remarcăm Munții Baiului
Asociația Turistică pentru Natură Oxigen și Michelin au demarat împreună un proiect format din 4 sesiuni de remarcare în Munții Baiului.
Prima sesiune a avut loc în perioada 23-24 iunie
23 iunie – 30 de voluntari Michelin alături de 3 voluntari Oxigen au remarcat traseul: Posada – Culmea Florei și traseul Bușteni – Culmea Zamora.
24 iunie – S-au montat 10 stâlpi în Culmea Zamorei spre Culmea Orjogoaia.
Pentru această sesiune s-au folosit 8 L de vopsea roșie și 4 L de vopsea albă.
Mulțumim voluntarilor Michelin pentru implicare.
Revenim cu informații din a doua sesiune.
Nu există comentarii