Expeditie Oxigen – varful Musala (2925 m)

S-au aliniat planetele in acest weekend si totul s-a asezat cum nu se putea mai bine pentru a ajunge pe varful Musala din Muntii Rila – 2925 m. Anul acesta echipa Oxigen a hotarat sa plecam in expditie de vineri dimineata, cu 1 zi mai devreme, tocmai pentru a ne putea bucura din timp de toate cele propuse.

_REV9506 _REV9530

Am ajuns in Borovets in jurul orei 15 si ne-am bucurat unii de ski, altii de baie la piscina. Cert e ca seara, la sedinta tehnica eram cam toti obositi. Am stabilit ultimele detalii si update-uri pentru traseul de a doua zi si apoi program de voie sau…de somn.

Sambata, vremea a fost splendida, cu un soare puternic care pana seara ne-a dovedit pe toti :), astfel incat duminica Autocarele Bucuriei s-au transformat in Autocarele Bucurosilor Parliti.

Traseul a inceput usor, cu o plimbare cu telegondala pana la 2363 m, pe varful Yasterbets. De aici, am continuat traseul cand pe partie, cand prin zapada mare pana la Cabana Musala. Peisajul superb ca intotdeauna, cu munti glazurati, zapada neatinsa si linistea naturii.

_REV9590 _REV9630

Aici am hotarat impartirea grupului de 90 persoane in 3 segmente – o parte care au taiat poteca si au mers pe varful Musala – aproximativ (40 persoane), 30 persoane care au mers pana la Refugiul Everest si o parte care au ramas la Cabana Musala. In felul acesta, fiecare a mers in ritmul lui si s-a bucurat de o expeditie frumoasa!

Seara, bucurosi de rezultate, am cantat la chitara si am povestit fiecare din experientele sale.

Duminica, dupa mic dejun, am pornit la drum. Ne-am oprit in Veliko Tarnovo pentru a vizita cetatea si apoi am pornit spre Bucuresti.

_REV9719

Muntele inca o data ne-a fost prieten si suntem recunoscatori ca ne-a deschis portile catre lumea lui!

Publicat pe: 28 martie 2015.

2 păreri la “Expeditie Oxigen – varful Musala (2925 m)

  1. Pingback: Weekendul în care-am urcat pe Musala | Elena Cîrîc Blog

  2. Pingback: Weekendul în care-am urcat pe Musala | Elena Cîrîc Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.