Aventura urbană înainte de Crăciun

Începem cu ceva ce vi se va părea clișeic. NE PLACE AVENTURA.

Asta este. Ne asumăm că devenim plictisitori. Însă, fiți răbdători. Chiar dacă scenariul este același, nu putem spune la fel și despre scenă. Ne-am păstrat entuziasmul, energia și voia bună. Însă am înlocuit plaiurile muntoase cu străzile aglomerate ale Bucureștiului. O luăm cu începutul.

Totul a pornit de la o ecuație simplă: hai să umplem birourile prietenilor cu veselie și colinde. În săptămâna de dinainte de Crăciun mergem la toți cei care ne invită și îi distragem câteva minute de la îndatoriri și responsabilități. Iar ideea a căpătat contur în momentul în care ne-am gândit să donăm lucrurile cu care oamenii ne răsplătesc. Cui? Copiilor din Centrul de plasament „Pinocchio”.

Fotografia postată de Asociatia Oxigen.

Începem de marți, 19 decembrie. Primii curajoși sunt cei de la Mercedes-Benz. Emoții cât cuprinde, pentru că la ei spargem gheața. Noroc că oamenii sunt veseli și atmosfera primitoare. Ne relaxăm și dăm tot ce avem mai bun să-i încântăm. E destul de ușor. Ne simțim ca acasă. Însă nu putem sta prea mult, pentru că ne așteaptă, la celălalt capăt al orașului, prietenii de la Sanagout. Aici ne întâmpină un miros delicios de cozonac proaspăt scos din cuptor și chipuri cu zâmbete până la urechi. Iar scenariul se repetă și în restaurantul SUPAPA și la amicii de la Ecoxtrem. Hm… Ne putem obișnui repede cu astfel de „tratamente”.

Următoarea zi, îi colindăm pe oamenii faini de la Image PR și pe cei de la Soft Pepper. Apoi, aventura se țese printre pereți Companiei Burda și cei ai Companiei Bunge. Seara ne găsește la Radcom. Nu realizăm când trece noaptea, pentru că joi ajungem la Bog’Art și la cabinetul Veradent. În continuare, le cântăm și îi încântăm pe cei de la Highlight Agency. Și drumul nu se oprește aici, deoarece continuăm cu GMP Advertising și PR, ca mai apoi să încheiem aventura la amicii de la Intergroup Engineering. Stai. Aici scriem sfârșitul aventurii?

Vineri, după ce finalizăm cumpărăturile și împachetăm cadourile, pornim spre copii. Ne primesc cu bucurie, pentru că știu că suntem ajutoarele Moșului. Cântăm alături de ei și ne veselim. Le mulțumim în gând, pentru că ne transmit emoție, deși nici măcar nu sunt conștienți de acest lucru. Pentru ei, Crăciunul nu este agitație, trafic, aglomerație și cozi nesfârșite la supermarket. Ci iubire, solidaritate și prietenie. Știm lecția asta deja. Iar copiii se asigură să nu o uităm vreodată.

Plecăm mulțumiți și fericiți. Dar cu strângeri de inimă, fiindcă ne-am dori să petrecem și mai mult timp cu ei. Însă ne consolează gândul că îi vom revedea curând.

Fotografia postată de Asociatia Oxigen.

Plecăm de la ei, gândindu-ne la cât de norocoși suntem pentru tot ajutorul pe care l-am primit în aceste trei zile. Vă suntem recunoscători, tuturor, pentru tot sprijinul și dedicarea pe care le-ați oferit. Fără voi, poate zâmbetul de pe chipul copiilor nu ar fi fost atât de larg, iar entuziasmul nostru atât de puternic. Mulțumim că ați acceptat să fiți piesele unui puzzel pe care nu am fi reușit să-l descurcăm singuri.

Publicat pe: 22 decembrie 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.