Ascociatia Oxigen va invita sa va respirati oxigenul la munte

In zilele in care alegerile parlamentare sunt cele mai dezbatute subiecte – noi – Asociatia Turistica pentru Natura Oxigen – marcam trasee turistice si invatam copii de la sate sa devina Mici Rangeri.

Despre ce este vorba? Micul Ranger in satul de munte – Proiect finantat de Mol Romania si Fundatia pentru Parteneriat in cadrul Programului Spatii Verzi.
In cateva zile, echipa Oxigen va pleca in satele Magura si Pestera – singurele sate de pe teritoriul tarii noastre care se afla pe teritoriul unui parc national.

Ce vom face?

 

Luni – 18 iunie – Vom avea 2 workshop-uri cu copii din Scolile Magura si Pestera, de-a lungul cărora vor fi prezentate Parcul Național Piatra Craiului, potențialul satelor respective, ecologie si protectia mediului; copii vor primi diplome de participare; pe baza implicării active în cadrul acestor activități vor fi aleși participanții pentru Tabăra „Micul ranger in satul de munte”

Tot luni vom igieniza si amenja pentru vizita Pestera cu Lilieci din Satul Pestera.

 

Marti 19 iunie– impreuna cu echipa Parcului National Piatra Craiului – vom monta panourile turistice informative in cadrul traseului tematic – Povestea Satului de Munte. Traseul va avea 10 km, va fi in circuit- marcajul oficial al traseului este o oita, iar timpul efectiv de parcurgere al acestuia va fi de 2h 30 min – 3h.

 

Miercuri 20 iunie– impreuna cu 22 de copii din Satele Magura si Pestera vom marca traseul tematic.
Joi 21 iunie– in cadrul festivitatii de premiere de la sfarsit de an scolar,  vom prezenta comunitatii proiectul  Micul Ranger in Satul de Munte cu accent pe beneficiile și importanța activităților întreprinse. Tot joi, vom pleca cu copii la Curmatura – in Tabara Micul Ranger in Satul de Munte.
Joi – Sambata – ( 21 iunie – 23 iunie)   În cursul celor 3 zile, cei 22 de copii vor avea ocazia să parcurgă un traseu montan de explorare a împrejurimilor şi să identifice unele specii protejate, să cunoască o parte din Parcul Național Piatra Craiului, să înțeleagă prin jocuri interactive (e.g. atelier de modelare în lut a plantelor și viețuitoarelor, joc de cunoaștere a speciilor de arbori și a rocilor, ș.a.) ce cuprinde acest parc, importanța acestuia și necesitatea protejării lui.
Duminica – ( 24 iunie)  Vom realiza o conferinta de presa la ora 12.00 in Satul Pestera cu scopul este de  a prezenta efectele/ rezultatele/ recomandările  pe care le are Asociatia Turistica pentru Natura Oxigen pentru zona turisticăreabilitată.

 

Pe aceasta cale – va invitam duminica – 24 iunie 2012 – sa luati parte la conferinta de presa, si apoi sa ne plimbam impreuna  pe traseul tematic – Povestea Satului de Munte .

 

Pentru mai multe informatii intrati pe www.asociatiaoxigen.ro sau contactati-ne la numerele de telefon: 0721.566.427 ( Diana), 0724.423.026 ( Sorin), 0751.160.203 ( Andrei).

Publicat pe: 1 iunie 2012.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.