Natura sudează legături de camaraderie
Dacă ți s-a întâmplat să simți că o atmosferă tensionată domnește printre angajații tăi, probabil că ai trântit cărțile pe masă și i-ai descusut, în speranța și în dorința că vei găsi problema și o veți rezolva amiabil.
Dar de ce să apelezi la o metodă standard, îngrădit de cei patru pereți ai biroului și de aerul formal din instituție, când poți să organizezi un teambuilding în aer liber? Poti să pregătești oamenilor tăi provocări cărora le pot face față doar lucrând împreună.
Nimic nu schimbă mai mult ființa umană decât situațiile limită. Bineînțeles, nu ne propunem să îi obligăm să sară de pe Moldoveanu fără parașută. În schimb, un ajutor dat Mamei Natură pentru tot ceea ce ne oferă nu trebuie să le pună viața în pericol.
În acest sens, Oxigen și-a pus la încercare echipa prin diverse proiecte cu nivele diferite de dificultate. Și, ca empatia să se dezolte și mai mult, au lucrat cot la cot cu oameni din alte organizații.
Destinații? Munții Baiului, Munții Leoata, Bucegii.
În contextul în care ești nevoit să cari kilograme de fier și generatoare pentru a asigura traseul Pichetul Roșu-Cabana Mălăiești sau să împarți pensula pentru vopsit marcajele din traseul Bușteni-Culmea Zamora, începi să uiți de discordiile de la serviciu. Te lași purtat de adrenalină și de sentimentul de mulțumire care te cuprinde după ce vezi rezultatele muncii ce a fost posibilă și datorită sprijinului colegului cu care acum câteva zile era în dispute.
Astfel, team building-ul în natură unește oamenii, îi încarcă cu energie pozitivă și cu dorința de a face ceva util. Le distrage atenția de la probleme, pentru că focusul este canalizat pe aventură. Fie că se desenează benzi verticale, buline sau triunghiuri pentru a marca traseele montane sau se plantează puieți de fag pe meleagurile Munților Baiului sau pe Valea lui Bogdan, interacțiunea există.
Team building-ul în natură îi dă șansa angajatului să fie omul natural care redevine după ce trece pragul instituției cărei îi dedică cel puțin opt ore pe zi din timpul său. Dacă înainte de activități, pe indivizi îi unea doar statutul colegial impus de serviciu, la sfârșitul zilei sunt conectați prin amintirile pe care le-au construit împreună.
Bonus-ul este adus în momentul în care oamenii tăi leagă camaraderii cu cei ai firmelor partenere cu care faci team building-ul. Doar așa proiectele capătă alte conotații decât cele ce țin de aspectele tehnice: se creează legături spirituale între indivizi, iar muncii i se adaugă încă un strop de profesionalism.
Observă comportamentul oamenilor în astfel de situații. S-ar putea să rămâi plăcut surprins. La ce team building îți zboară gândul în momentul acesta?
Nu există comentarii