10 moduri prin care fiecare putem proteja mediul înconjurător
Vrei să pui umărul la protecția mediului? Atunci acest articol este pentru tine! Îți lansăm 10 propuneri de pus în practică, unele mai grele, altele mai ușoare, după caz. Așteptăm sugestii pentru extinderea listei, fotografii și filmulețe în legătură cu punerea în practică a celor 10 propuneri.
Propunerea #1
Înlocuiește șervetele de hârtie din bucătărie cu șervete textile și lavete.
Propunerea #2
Lasă robinetul închis cât timp freci vasele cu buretele și detergentul de vase. Pornește apa abia la final, pentru a clăti vasele.
Propunerea #3
Lasă robinetul închis cât timp te speli pe dinți sau te săpunești pe mâini.
Propunerea #4
Înainte de a arunca sticle de plastic, cutii, doze de aluminiu și alte ambalaje voluminoase, fă-le cât mai mici, pentru a ocupa mai puțin spațiu. Astfel, se va reduce numărul de drumuri pe care îl va face mașina de gunoi.
Propunerea #5
Aruncă bateriile consumate, aparatele electrocasnice, becurile și tuburile de neon stricate în locurile special amenajate din hipermarket-uri și supermarket-uri.
Propunerea #6
Folosește sacoșele textile în locul pungilor de plastic.
Propunerea #7
Evită aparatele de cafea care oferă automat pahare de unică folosință. Poți aduce propriul recipient ”to go”. Statisticile arată că anual, în întreaga lume se folosesc peste 500 de miliarde de pahare de unică folosință.
Propunerea #8
Aruncă obiectele din plastic, carton, sticlă și aluminiu în containerele special amenajate. Statisticile indică un număr de 1 000 000 de sticle de plastic cumpărate în fiecare minut, la nivel global.
Propunerea #9
Nu aruncați uleiul consumat la bucătărie în chiuvetă. Un litru de ulei alimentar aruncat la canalizare poate polua un milion de litri de apă, cantitatea necesară unui adult să supraviețuiască timp de 14 ani! În loc să-l arunci, strânge uleiul într-un recipient de metal, plastic sau sticlă, strecurându-l de resturile alimentare, printr-o sită. Când ai adunat o cantitate de minim 4 litri, poți contacta uleiosul.com, pentru colectare!
Propunerea #10
Pe 24 martie va avea loc, ca în fiecare an, mișcarea Ora Pământului. În toată lumea, la ora locală 20:30, se vor închide cât mai multe surse consumatoare de electricitate. Participă și tu!
Și nu ezita în a închide un bec care arde fără folos, fie că ești acasă, la serviciu sau oriunde altundeva!
Nu există comentarii