Cel mai frumos rasarit din Romania

Muntele Ceahlăul iese în evidenţă prin izolarea sa în cadrul munţilor înconjurători, printr-o alcătuire geologică variată şi prin diversitatea covorului vegetal. Astfel, Ceahlăul este cea mai interesantă zonă montană din partea centrală a Carpaţilor Răsăriteni iar marele lac de acumulare Izvorul Muntelui, care înconjoară poalele Ceahlăului la nord şi rasărit alături de staţiunea turistică Durău, nu fac decît să întregească faima turistică a masivului.

La orele răsăritului, deasupra Ceahlăului se produc jocuri de lumini unice şi inexplicabile, astfel că dincolo de măreţia peisajului, care taie pur şi simplu respiraţia privitorului, Ceahlăul a intrat şi rămas în istorie datorită misterelor care îl înconjoară fiind muntele cu cele mai multe legende din tara. Răsăritul soarelui văzut de pe Varful Toaca, care domină zarea de jur-împrejur, este de o măreţie neasemuită, după cum adevărat este că cel mai albastru cer se poate privi numai de aici.

In primele zece zile ale lunii august Varful Toaca impreuna cu stancile din jur formeaza o umbra tridimensionala a unei piramide perfecte, iar legendele spun ca varful piramidei indica locul unde este ascunsa comoara dacica.

Turiştii îndrăgostiţi de frumuseţile naturii sunt atraşi în mod deosebit de acest “monument al naturii” şi vin an de an în număr din ce în ce mai mare să admire natura care a modelat cu deosebită măiestrie chipul acestor stânci.