La remarcare in Leaota cu Caroli

Alături de Caroli Foods Group, am definitivat acțiunea de remercare din Munții Leaota

Te-ai pierdut vreodată pe munte? Ai rătăcit cărarea? Ai căutat vreodată marcajele precum acul în carul cu fân, constatând că ar fi fost bine să fi jucat baba oarba în copilărie, şi ai continuat să mergi sperând că îl vei găsi măcar pe următorul?

Suntem convinşi că tuturor ni s-a întâmplat cel puţin o dată.

Iar în fața unei asemenea realități te învăluie un fel de furie, amestecată cu neputinţa de-a face ceva pe moment pentru a remedia această lipsă.

Iată motivul pentru care este vitală – da, exact ăsta este cuvântul – marcarea şi remarcarea traseelor montane.
Cu acest gând noi, Asociația Oxigen, ne-am întâlnit vineri, 6 octombrie, cu echipa de voluntari formată din angajații companiei Caroli Foods Group şi cu Salvamont Câmpulung Muscel.

caroli2

Ce traseu am remarcat?

Obiectivul acestei întâlniri a fost definitivarea acţiunii de remarcare din Munţii Leaota, traseul vizat fiind: Satul Cetăţeni – Valea lui Coman – Muchia Marginea Domnească – Masivul Românescu. Lungimea traseului este de aproximativ 15 km, pe marcajul „cruce albastră“, care se intersectează cu poteca de creastă spre Vârful Leaota 2.133 m.

De ce am început această povestea cu atâtea întrebări? Pentru că luna trecută, exact pe acest traseu s-au rătăcit două persoane din cauza lipsei marcajelor de pe potecă. Iar pentru noi a fost un motiv de bucurie faptul că am putut să definitivăm această acțiune de marcare alături de Caroli.

Cum am făcut asta mai exact

caroli22

Pentru că traseul era prea lung pentru a fi remarcat într-o singură zi, ne-am împărţit în 2 echipe. Una dintre ele a plecat pe traseu la 7 dimineaţa, marcând în coborâre Muchia Marginea Domnească – Masivul Românescu. Cealaltă echipă a marcat traseul de la Satul Cetăţeni pe Valea lui Coman.

Astfel, voluntarii Caroli au amenajat acest traseu sălbatic prin vopsirea unor marcaje noi (acolo unde era nevoie), revopsirea marcajelor vechi, şterse şi montarea a 5 stâlpi cu săgeţi de indicare a direcţiilor, care oferă toate informaţiile de destinaţie şi timp necesare, dar şi prin îndepărtarea arborilor căzuţi pe potecă.

Cu cele două echipe Caroli, pline de entuziasm și voie bună în ciuda vremii mohorâte, activitatea s-a finalizat într-o singură şi lungă zi. Și pentru că efortul trebuia recompensat pe măsură, cu toții au fost energizaţi nu doar de prospeţimea naturii, ci şi de o delicioasă tocană la ceaun şi alte gustări specifice unui prânz haiducesc servit în mijlocul pădurii.

caroli11

Rezultat

Traseul „cruce albastra“ poate fi parcurs acum în siguranţă. Este un traseu de dificultate medie, care durează aproximativ 5 ore până la intersecţia cu „banda albastră“ (traseul de creastă din Munții Leota), așa că nu ezitați să descoperiți minunățiile acestei zone!

Sharing is caringShare on Google+0Share on LinkedIn64Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Email this to someone