Departe de oras in descoperirea naturii – zona Buzau

De cel putin 2000 de ani simtim prezenta divinitatii in toate culturile lumii indiferent de zona geografica. Uneori chiar avem curajul sa privim in profunzimea acestor dinamici de sens si incepem sa ne punem intrebari, cautand raspunsuri pe baza unui rationament mai mult sau mai putin subiectiv. Observam ca toate amprentele lasate de om – din cele mai vechi timpuri – sunt legate de crezaminte, de speranta in fata maretiei cerurilor sau in fata unor entitati, de oranduirea corecta a vietii sau de supravietuire.

In timpul tuturor acestor schimbari ale umanitatii, natura, in ansamblul ei de elemente, a ramas nemiscata… determinand adevarul nostru concret. Poate acesta este unul din motivele pentru care marii intelepti au trait in sanul naturii; poate ca acesta este motivul pentru care oamenii „isi incarca bateriile” la munte sau la mare – in concediu; sau poate ca aici putem dobandi raiul cel mult dorit…

Cu siguranta fiecare calatorie a omului reprezinta o cautare – constienta sau inconstienta – a radacinilor ce duc catre un scop mai inalt.
Cu gandul la o noua aventura, ne-am indreptat pasii catre Muntii Buzaului. Aici am descoperit ca zona ascunde nenumarate obiective turistice de o varietate foarte mare:
– de la chilii, lacasuri de cult si manastiri ce se gasesc in tot judetul (in localitatile Alunis, Bozioru, Nucu, Ruginoasa, Braesti s.a.) pana la necropola tracica (sat Naeni) cu o vechime de peste 2500 ani;
– de la trovantii din Ulmet pana la vulcanii noroiosi de langa Scortoasa si Berca;
– Muzeul din Colti de chihlimbar si taberele de sculptura in piatra Magura si Naeni;
– Barajul si lacul de acumulare Siriu – ce iti taie rasuflarea in lumina asfintitului;
– si multe altele despre care veti gasi informatii esentiale pe site-ul www.turismbuzau.ro.
In continuare va vom lasa sa intrati in atmosfera acestor locuri prin fotografiilor surprinse in calatoria noastra.
2

3

5

7

Ce am simtit?… cuvintele sunt prea mici pentru a exprima trairile avute in aceste locuri minunate alaturi de oameni frumosi – cum este ghidul local Diana Gavrila ce ne-a calauzit pasii prin istoria zonei delimitata de Alunis-Nucu-Fisici-Rugionasa. Aici timpul a luat alte proportii: de la schiturile ce sunt atestate documentar in jurul anului 1500, la legende ce (intuitiv) apartin dacilor si pana la vremuri necunoscute ce sunt marcate de constructii ce depasesc cu mult posibilitatile stiintei de azi – stanci dezgolite ce sunt asemanatoare fatetelor unei piramide. Am trecut prin zone puternic magnetizate in care linistea lasa bataile inimilor noastre sa incerce ecoul pustiului.

…am fost convinsi ca aceste taramuri de basm imbratiseaza cu multa caldura omul sincer ce vrea sa guste o picatura din oceanul infinit al Creatiei.

9

Sharing is caringShare on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Email this to someone
Publicat pe: 7 septembrie 2014.

O părere la “Departe de oras in descoperirea naturii – zona Buzau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *