Cel mai poluat rau din lume

Mizerie, sărăcie, disperare. În Indonezia, gunoiul atinge înţelesuri inimaginabile. La est de insula Java, în Indonezia, există un râu care se numeşte Citarum. Râu sau apă este însă impropriu spus, pentru că, de fapt, este vorba de o mare de gunoi.

Peste 500 de fabrici isi deverseaza in acest rau deseurile care, in mare parte, sunt formate din subtante chimice folosite la tratarea materialelor textile pe care le produc.Nu numai aceste deseuri fac din Citarum cel mai poluat rau din lume, ci si dejectiile, sticlele din plastic, manusile din cauciuc, resturile de mobila  sau hoiturile. Locuitorii din zona nu au instalatii sanitare si nici apa potabila.

Regiunea este considerată cea mai poluată din sistemul hidrologic al planetei, ani de-a rândul organizaţiile ecologice luptându-se să rezolve problema. Din păcate, pet-urile, cutiile, deşeurile plutesc şi acum în voie.

Citarum este un adevarat focar de infectie, nu de putine ori apele sale, in care copiii se joaca ori se scalda, purtand cu ele virusi ce pot declansa oricand epidemii. Dezastrul ecologic de pe Citarum a inceput in anii “80, odata cu industrializarea rapida a zonei, dar niciunul dintre poluatori nu s-a gandit vreodata sa protejeze sau sa ecologizeze apele acestui rau.

Mai grav este că, în marea de gunoi, localnicii pescuiesc hrana de zi cu zi. Peştele mort pluteşte în voie printre sticle, acesta fiind singura sursa de hrana.

O părere la “Cel mai poluat rau din lume

1. Romanii ar trebui sa se bucure de faptul ca avem o tara curata fata de acolo si ar trebui sa ne motiveze pe toti cea ce am vazut si sa incercam sa nu mai poluam natura, daca un om nu mai arunca gunoaie vor incepe si alti si asa nu riscam sa ajungem si noi ca acolo