Ce a fost in Polonia, va fi povestea tuturor

Pornind de la vorba “Ce a fost in Polonia, va fi povestit tuturor”, ne-am decis sa impartasim si celorlalti tot ceea ce am invatat de-a lungul unei saptamani pline de mese copioase, cursuri antrenante si de jocuri  palpitante.

poze polinia 3

Proiectul a reunit 7 tari in Poronin, un mic sat din Polonia, pentru a ne invata cum sa punem pe picioare o afacere in mediul rural, si, mai ales, cum sa petrecem in stil polonez. Organizati pana in cele mai mici detalii, programul a fost unul care ne-a solicitat creativitatea, puterea de negociere, imaginatia si reactiile in conditiile de stres.

Am invatam cum sa fim angajati, dar si angajatori. Cum sa ne facem un CV, cum sa ne comportam la un interviu, dar si cum sa elaboram un anunt cu toate cerintele spefice pentru a angaja candidatul ideal ( Radu ne-a ajutat mult in acest domeniu). Am lucrat in echipe, ne-am pus pe treaba, am intervievat localnici, am aflat ce inseamna sa fii un antreprenor si care sunt micile tips-uri pentru a reusi. Dario, trainerul  mereu pus pe sotii si dornic sa ne invete lucruri intr-un mod original, ne-a surprins in fiecare zi cu activitati de teambuilding, iar Aga, gazda noastra, ne-a dezvaluit din secretele improvitatiei teatrale, creand astfel o stranga legatura intre noi toti.

poze polonia 4 Cum fiecare proiect are si o seara interculturala in care ne aratam ce ne defineste ca popor, seara noastra a fost putin atipica. Dario a furat tuturor  tot ce am adus si ne-a provocat la un joc.  Sa degustam toate bauturile,  sa incercam fiecare mancare specifica si sa ghicim cat mai multe din ele: cum se numesc, din ce tara provin si ce contin. Va dati seama ca 20161029_114900dupa vreo 5 tipuri de rakia, toate aveau acelasi gust. Sa nu mai mentionam de sosul din ardei iute de la unguri care ne-a facut sa mai bem inca pe atat.

Rezultatele a ceea ce am lucrat au fost vizibile imediat, deoarece am plecat de acolo cu idei de afaceri( aplicatie pentru a fluidiza traficul in Bucuresti), cu noi cunostinte, si mai ales cu noi prieteni.

Putem spune ca acesta a fost un prim pas in conturarea visului nostru de a avea propria noastra afacere. Si, dupa cum am aflat, antreprenorul este persoana pasionata, careia nu ii e frica sa riste si care sa este dornica  sa puna in practica o idee in care el crede si despre care stie ca va avea un efect pozitiv asupra comunitatii.

Sharing is caringShare on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Email this to someone
Publicat pe: 20 decembrie 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *